Karhuu! Hvorfor bjørnen har så kort hals

Karhu, Kettu, Kissa ja Jänis. En bjørn, en rev, en katt og en hare. Sammen legger de fire ut på en reise, men når bjørnen endelig får tatt seg en lur, skjer det verst tenkelige. Historien om hvorfor bjørnen har så kort hals er et sprelsk møte med kvensk eventyrtradisjon og når to fortellere nytolker et gammelt kvensk eventyr kan de utroligste ting skje.

Forestillingen Karhu! Hvorfor bjørnen har så kort hals er en introduksjon til kvensk kulturarv og språk. Gjennom et dramapedagogisk opplegg får barna mulighet til å bli inngående kjent med eventyret, og de får også sjansen til skape sine helt egne eventyr.

Idé/konsept: Skrål og Skrammel
Aktører: Ørjan Steinsvik og Borghild Otelie Aasebøstøl
Språkkonsulent: Tove Reibo
Produsent: Kultnett AS
Støttet av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Karhuu! Hvorfor bjørnen har så kort hals hadde premiere på kvenkulturfestivalen Paaskiviikko i juni 2016. Forestillingen var en del av Den kulturelle skolesekkens program i 2018. Den har også turnert barnehager i egen regi i Nordland og Troms.

Forestillingen passer for barn i alderen 3 til 8 år og er laget for å kunne vises på enkle scener, i barnehager, klasserom etc. Ingen tekniske krav til lys eller lyd.