Om Skrål og Skrammel

Fortellertruppen Skrål og Skrammel så dagens lys en mørk oktoberdag i året 2015. Siden den gang har eventyrene vært mange. Truppen besto opprinnelig av Ørjan Steinsvik og Borghild Otelie Aasebøstøl, men siden høsten 2018 omfatter den ingen ringere enn musiker Cornelius Borger Østlie også.

Skrål og Skrammel har hovedfokus på å fortelle og formidle fantastiske fortellinger – gjerne med inspirasjon fra nordnorsk kultur, kvensk og samisk kulturarv. Ved siden av kan truppen finne på å holde kurs/workshops i fortelling, improvisasjon og annet teaterrelatert arbeide.


Foto: Jorun Eikill Veflen (2019)

Om Ørjan Steinsvik

Foto: Jorun Eikill Veflen (2019)

Helt siden Ørjan var liten har han drømt om å være en viking. Det ble ikke noe av. Så da startet han sine studier i drama og teater ved Høgskolen i Volda. Etter 4 år der innså han at han heller ville gjøre det samme, bare i Oslo. Så han startet nye studier i skuespill ved NSKI (Norsk Skuespillerinstitutt). Under nevnte studier i Oslo ble han også en del av Offscen (Organisasjon for film- og scenekjempere i Norge) hvor han begynte å lære om scenekamp med sverd og øks og lignende. 

Nå kan han skryte av tittelen “Fagutdannet skuespiller” og med denne nye selvtilliten i ryggen farter han rundt i det ganske land og spiller barneteater. I tillegg  holder han kurs i scenekamp for unge så kanskje de kan oppnå drømmen om en gang å få være en viking.

Om Borghild Otelie Aasebøstøl


Foto: Jorun Eikill Veflen (2019)

Som barn drømte Borghild Otelie om å bli lærer – og kokk – og organist – og bonde – og – og. Ved en ren tilfeldighet tok hun en bachelor i drama/teater ved Høgskulen i Volda – for så å studere musikk ved Høgskulen i Volda – for så å studere kulturprosjektledelse ved Høgskulen i Lillehammer – for så å ta en mastergrad i Drama- og teaterkommunikasjon på det som den gang da het Høgskolen i Oslo og Akershus.

Nå får Borghild være kokk og organist og bonde  – og – og, gjennom å skape teaterforestillinger for barn i det ganske land. Hun har også oppfylt drømmen om å være lærer  – ved Høgskulen i Volda – der hun får lære andre om teater og fortelling for barn.

Om Cornelius Borger Østlie


Foto: Jorun Eikill Veflen (2019)

Da Cornelius var liten ante han ikke hva han skulle bli. Han bakte seg gjennom videregående skole (på baker- og konditorlinja), tok seg en tur til sjøs, leste historie i Irland, og det ble til at han tok en bachelorgrad i musikk ved Høgskulen i Volda. Hovedinstrumentet er el-bass, men han trakterer både blikkfløyte, fjellfløyte, gitar, ukelele og tangenter.

Siden den gang har han hatt god bruk for alle sine erfaringer i ulike bandkonstellasjoner – også som komponist og musiker i Skrål og Skrammel.