Aksel den grusomme og julekomiteen

Langt oppe i nord lå det en liten bygd. Det var en helt vanlig bygd med noen voksne og noen barn, noen hus og noen butikker. Det var ingenting uvanlig med bygda. Men så begynte jula å nærme seg. Det var den første dagen i desember og det var kaldt i lufta, men enda ingen snø. Tidlig, tidlig den morgenen banket det på døren i et av de små, gule husene. Utenfor sto det en merkelig liten kar  …

Aksel den grusomme og julekomiteen, desember 2018

Fortellingen om Aksel den grusomme og Julekomitèen er en historie om de mange fine, morsomme og merkelige forberedelsene en kan gjøre før jul. Aksel den grusomme kommer til den lille bygda og gir instruksjoner om hvordan julen skal forberedes, for hvis ikke julekomitèen ikke blir fornøyd, ja, da blir jula avlyst.
Bygda gjør alt i sin makt for å berge jula, men når snøen ikke kommer står alt i fare for å være forgjeves.

Med egne kropper og stemmer vil fortellerduoen Skrål og Skrammel levendegjøre fortellingen om Aksel og bygda, og forestillingen passer for barn i aldersgruppen 3-6 år.

Idé/konsept: Ørjan Steinsvik
Aktører: Ørjan Steinsvik og Borghild Otelie Aasebøstøl
Produsent: Skrål og Skrammel

Aksel den grusomme og julekomiteen, desember 2018

Fortellingen om Aksel den grusomme ble første gang fortalt på Kammerkoret Novas julekonsert for barn i 2017. I desember 2018 ble den tilpasset for å vises i barnehager og fremført i barnehager i Oslo. Forestillingen er laget for å kunne vises på enkle scener, i barnehager, klasserom etc. Ingen tekniske krav til lys eller lyd.